Sushi og tærte med blåbær og kirsebær

For nogle uger siden fik vi lørdagsbesøg af en fornem gæst, vores gamle flatmate og Vinc’s gode ven, Daniel. Drengene brugte dagen på at rode med deres motorcykler, imens jeg tilbragte i omegnen af fem timer i køkkenet (der er styr på kønsrollerne i det lille hjem). Timerne gik med at lave sushi og dessert – her får I billederne af resultaterne og en opskrift på tærten (i bundet af posten), som blev serveret med te og creme fraiche og omsat med stor entusiasme. Det er sjældent jeg har tid og overskud til at bruge så lang tid på at kokkerere, men for filan, hvor synes jeg det er fedt, når det lykkes – jeg ved næsten ikke noget bedre, end når folk kan lide min mad, det er hele arbejdet værd.

DSC_0957

Der blev stillet meget få krav til sushien – kun én ting var absolut påkrævet: Bacon. Jeg valgte at kombinere det med hhv. tunmousse med sennep og citron og tynde skiver af kyllingebryst, marineret og stegt i soja, honning og frisk ingefær. Derudover blev der brugt avocado, agurk, forårsløg, selleri og smøreost. Resultatet blev en kæmpe omgang graviditetsvenlig mandesushi.

DSC_0963

DSC_0968

Til dessert fik vi en tærte med blåbær og kirsebær, og det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har lavet den.

DSC_0969

Opskriften er simpel og resultatet lækkert:

Dejen
150g smør
45g sukker
1 æg
½ dl piskefløde
1 vaniljestang
160g hvedemel

Fyldet
350g frosne blåbær
350g frosne kirsebær
1 spsk hvedemel
2 spsk sukker

– Tø bærene op, imens dejen laves
– Bland smør og sukker sammen, indtil massen er blød og jævn
– Tilsæt fløde, æg og kornene fra vaniljestangen
– Tilsæt mel og ælt godt sammen – dejen skal være blød og lidt klistret
– Sæt dejen i køleskabet i en time
– Tryk dejen jævn ud i et smurt tærtefad, siderne skal også dækkes
– Drys sukker og mel ud over bærene og bland
– Fordel fyldet på dejen, og skub dejkanterne ned til toppen af fyldet
– Bages ved 200°C (180°C varmluft) i 30-35 minutter
– Lad tærten sætte sig, og servér med creme fraiche eller flødeskum

DSC_0973

Reklamer

1 reply »

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s